De kunst van
het weglaten

In juli 2018 opende Menno Post zijn eigen restaurant in Haarlem, restaurant Olivijn. De visie van de chef is duidelijk: geen gekloot op je bord. Ofwel, what you see is what you get. Met dit uitgangspunt zet hij het hoofdproduct voorop en vult hij het gerecht aan met groentegarnituren en saus. “Als je langoustine op de kaart zet, wil je langoustine zien en niet allemaal bijproducten.” 

De kunst van het weglaten heeft hij tot een ware kunst verheven en zijn visie levert hem eind 2018 zelfs een Michelinster op. Wat vindt Menno echt niet meer kunnen op het bord en wat is zijn blik op de toekomst? Dat vertelt de chef in deze video. 

Bekijk de tweede aflevering van Hi Chef met Menno waarin hij van A tot Z vijf gerechten toelicht live vanuit zijn keuken.

Deel dit artikel

De kunst van
het weglaten

In juli 2018 opende Menno Post zijn eigen restaurant in Haarlem, restaurant Olivijn. De visie van de chef is duidelijk: geen gekloot op je bord. Ofwel, what you see is what you get. Met dit uitgangspunt zet hij het hoofdproduct voorop en vult hij het gerecht aan met groentegarnituren en saus. “Als je langoustine op de kaart zet, wil je langoustine zien en niet allemaal bijproducten.” 

De kunst van het weglaten heeft hij tot een ware kunst verheven en zijn visie levert hem eind 2018 zelfs een Michelinster op. Wat vindt Menno echt niet meer kunnen op het bord en wat is zijn blik op de toekomst? Dat vertelt de chef in deze video. 

Bekijk de tweede aflevering van Hi Chef met Menno waarin hij van A tot Z vijf gerechten toelicht live vanuit zijn keuken.

Deel dit artikel